Home | Cele mai populare strategii pentru jocul de blackjack

Cele mai populare strategii pentru jocul de blackjack

Strategiile dedicate jocului de blackjack despre care o să vorbim mai jos sunt într-o așa-numită zonă sigură. Nu sunt considerate trișări în sensul direct al cuvântului, însă sunt atent supravegheate de către staff-ul cazinourilor fizice. Astfel, este mult mai ușor să beneficiezi de pe urma acestor tehnici dacă alegi să joci blackjack online. Chiar dacă statisticile jocului poate că nu sunt la fel de detaliate ca la ruletă sau baccarat, există alte metode prin care să fii la curent cu tot ce se întâmplă în joc. Poți să folosești mai multe ecrane, unul pentru joc, altul pentru regulile strategiei folosite, de exemplu. Doar prin încercarea mai multor metode vei da într-un final de cea ideală pentru tine.

Strategia de bază a blackjack-ului

Cel mai ușor mod în care îți poți spori cunoștințele este să încerci mai întâi strategia de bază a jocului de blackjack. În esență, strategia se referă la analizarea mâinii tale și a cărții cu fața în sus a dealerului înainte de a lua o decizie, indiferent dacă este să stai sau să ceri carte. A cere o carte înseamnă că vei primi o a treia carte față de primele două inițiale, iar a sta înseamnă că nu mai ai nevoie de nicio carte, astfel că vei rămâne cu primele două. Aceasta este decizia finală pe care o vei face într-o tură anume, astfel că trebuie să o iei doar după ce ai luat în considerare și opțiuni ca predarea sau cererea unui double down.

Aceste decizii au substanță matematică și au fost dezvoltate folosind un simulator pe calculator care a analizat milioane de posibile mâini de blackjack. Un astfel de simulator a fost dezvoltat de Julian Braun, un geniu al calculatoarelor și membru al Blackjack Hall of Fame. Acesta a folosit calculele lui Edward Thorp, un faimos jucător de blackjack, pentru a-și îmbunătăți propria tehnică de joc și a dezvolta o strategie de bază, cea pe care o cunoaștem prea bine astăzi.

Chiar dacă o astfel de analiză detaliată ar putea părea intimidantă la început, e ușor să ții cont de ea și să o aplici în timp ce joci. Strategia de bază poate fi găsită într-o carte sau un tabel, aceasta comparând cărțile din mâna jucătorului cu singura carte cu fața în sus a dealerului. Cartea îți arată ce decizie ar trebui să iei ca să ai cele mai bune șanse de câștig. Cea mai bună parte este că nici măcar nu trebuie să memorezi regulile, pentru că, din moment ce dealerul nu vede ce faci tu prin calculator, poți să îți păstrezi alături aceste tabele cu informații. Iată care sunt cele mai bune metode de pariere la blackjack.

Strategia perfectă de blackjack

Următorul pas în dezvoltarea cunoștințelor tale despre blackjack este învățarea strategiei perfecte. Ideea de perfecțiune poate că ți se pare de neatins, însă nu te lăsa dus în eroare de numele acestui sistem. Tot ce face această tehnică de joc este să adauge la strategia de bază reguli pentru double down, split, asigurare și chiar și câteva detalii despre cum să îți manageriezi banii.

Strategia Predării

Poate că ești de părere că predare și strategie sunt două cuvinte care se contrazic. Cum poate o strategie care are la bază predarea să fie una bună? Câteodată, vei primi o mână foarte slabă, iar dealerul va avea o carte la vedere tare, moment în care vei vedea că șansele tale de câștig sunt minime. Dacă ar fi să mergi pe variantele normale, să stai sau să ceri carte, și dacă ai pierde mâna, întreg pariul tău ar fi pierdut. Dacă te-ai fi predat, ai fi renunțat la joc, însă ai fi pierdut doar jumătate din banii pariați. Să te predai nu înseamnă că ești laș, dacă ai un motiv întemeiat să o faci.