Home | Cele mai cunoscute strategii pentru jocul de poker

Cele mai cunoscute strategii pentru jocul de poker

La pokerul online, cea mai evidentă disparitate o constituie lipsa oricărui detaliu vizual despre ce fac oponenții tăi, care te-ar putea ajuta să iei o decizie crucială oricând în timpul unei runde. Chiar și așa, faptul că nu poți să vezi în mod direct ce fac jucătorii de la masa ta nu înseamnă că nu există totuși unele detalii pe care le poți observa despre aceștia, prin care să poți obține informații despre mâinile pe care le joacă. Un detaliu important este de exemplu viteza cu care joacă ceilalți jucători de la masă.

Strategia de poker online No-Limit

De mai bine de 100 de ani, No Limit Holdem a devenit cel mai popular joc de poker din toată lumea. Aspectul “no limit” al jocului este dat de faptul că un jucător poate paria întregul său stoc de jetoane la orice moment din joc, în cadrul oricărei mâini, fapt ce, pe deoparte, face ca jocul să fie unul extrem de riscant, însă în același timp aduce un plus de adrenalină de neînvins de oricare altă variantă de poker disponibilă pentru a fi jucată online.

Așa cum se întâmplă cu oricare altă formă de poker, să joci cu o strategie corectă va face diferența dintre succes și eșec. Cel mai bine este să începi să gândești mai întâi cum selectezi mâinile pe care le vei juca. Pentru că miza la jocurile no limit sau fără limită pot exploda foarte rapid, faptul că ai o mână puternică, cu o rată de succes mare, este un lucru vital. Pentru jucătorii de poker începători, este recomandat să începi jocul cu o strategie strânsă-agresivă. Asta înseamnă că vei te vei arunca la majoritatea mâinilor chiar înainte de Flop, adică de decartarea primelor trei cărți ale dealerului, însă odată ce prinzi o mână bună, o vei juca extrem de agresiv.

Poziționarea ta este de asemenea importantă la pokerul online no limit. Cu cât trebuie să acționezi mai devreme, cu atât ești poziționat mai rău pentru acea mână pentru că nu vei știi ce vor face jucătorii care vor acționa după tine. Când te găsești într-un loc târziu la masă, adică mai aproape de dreapta dealerului, vei avea mai mult timp să vezi ce fac oponenții, așa că vei putea să îți bazezi acțiunile pe informațiile pe care le aduni. Poziția ta va avea un cuvânt de spus și atunci când vei alege mâna cu care joci sau nu înainte de Flop. Iată cum arată în general mâinile pe care vei juca sau nu în funcție de poziția ta de la masă.

Strategia de poker online bluffing

Bluffingul este, fără doar și poate, unul dintre cele mai interesante aspecte ale jocului de poker. Să îți păcălești adversarul prin a-l face să creadă că ai cărți mai bune decât cele pe care le ai de fapt în mână și să îl determini să se arunce este de obicei extrem de palpitant și de profitabil. Însă în afară de adrenalina pe care acest bluffing o oferă jucătorilor, tehnica este de asemenea una importantă pentru oricine își dorește să devină cu adevărat un jucător de poker profesionist.

Dacă un jucător ar trebui să aștepte la nesfârșit până să primească o mână bună de jucat și să câștige potul, atunci pokerul nu doar că și-ar pierde din frumusețe, însă ți-ar și minimiza șansele de a ieși vreodată pe profit, pentru că fiecare jucător ar deveni foarte predictibil. Cu ajutorul bluffingului poți să îți sporești strategia de joc și să îți pui mereu oponenții pe gânduri, încercând să determine dacă ar fi sau nu bine să joace următoarea mână. Bluffingul vine însă la pachet cu un risc imens, iar dacă nu este jucat corect, te poate băga în belele serioase.

La poker, să stăpânești bluffingul este considerat o artă. Bluffingul implică mult mai mult decât să pariezi o bună bucată din stocul tău de jetoane pentru a-ți intimida oponenții și a spera că aceștia vor se vor arunca imediat. Un bluff nu poate apărea de nicăieri. Acesta trebuie să fie planificat în cel mai mic detaliu, dacă vrei să aibă efectul pe care ți-l dorești, acela de determinare a mâinii în cauză. Trebuie să ai în vedere oponenții tăi, cărțile de pe masă, mărimea stocurilor jetoanelor, imaginea mesei în general și cum s-au jucat până la acel moment mâinile bune sau slabe.