home   • contact   • harta site  
Utilizator:
Parola:
Acum este Lun 17 Iun 2019 18:07
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 
Autor Mesaj
 Subiectul mesajului: Vagoanele BE 8/8
MesajScris: Sâm 30 Apr 2011 17:22 
Neconectat
Avatar utilizator

Membru din: Dum 11 Apr 2010 16:57
Mesaje: 21
Localitate: Iasi
Date fiind împrejurările producerii accidentului din data de 21 martie 2011 şi a ecourilor din presă la adresa vagoanelor de tip BE 8/8 , am decis să deschid acest nou subiect !

Pot spune că am călătorit cu acest tip de tramvai şi înainte de accident , (17 Februarie 2011 şi 28 Aprilie 2011) , însă cu vagoane diferite (#162 ->ex BernMobil #718 ; #163 ->ex BernMobil #720 ) , putând constata capacităţile tehnice ale acestui tip de vagon ; de altfel , decizia reluării transportului cu acest tip de vagon în zona Copou o apreciez mai ales prin prisma faptului că de-a lungul perioadei de utilizare la Iaşi (2008 - prezent) nu au fost semnalate incidente care să fi avut în prim plan vagoanele BE 8/8 , ce au fost utilizate preponderent pe traseele din zona Copou dar şi a faptului că traseele din zona Copou necesită capacitate de transport sporită iar după reluarea traseelor 1 şi 13 pe ruta binecunoscută călătorilor (Elena Doamna-Anastasie Panu-Strada Palat-Podu Roş) dar mai ales după restabilirea transportului electric pe tronsonul CUG- Podu Roş va fi sine qua non utilizarea acestor unităţi de transport , aşadar , nu trebuie să se manifeste fenomenul de blamare a întregii flote de vagoane prin extrapolarea elementelor unui caz izolat şi supus interpretărilor la general !

În legătură cu deplasările amintite mai sus , menţionez că vagoanele s-au comportat excepţional iar frânările la semafoare/treceri de pietoni şi pentru opriri în staţii au fost foarte precise , în plus tronsonul Piaţa Unirii-Tg Cucu-Cinci Drumuri a fost parcurs în deplină silenţiozitate (resimţindu-se trecerea de la tronsonul în cauză la calea de rulare nereabilitată încă; Totuşi, această trecere între tronsoane nu am resimţit-o în mod exagerat în mare datorită gradului de confort oferit de vagon ! ! !

Cu referire la apelativele proliferate de către mass-media locală în ultima perioadă ("tramvaie-sicrie" , "tramvaiul ucigaş" ş.a.m.d.) , consider că acestea nu îşi au locul (de altfel experţii sosiţi de la Berna , au confirmat odată în plus calitatea şi capacităţile acestor tramvaie ! ) , datorită faptului că aceste vagoane au circulat fără probleme şi la Berna şi în Iaşi , însă goana după senzaţional este principalul obiectiv al gazetarilor autohtoni !

Bineînţeles , sunt regretabile urmările accidentului în care a fost implicat vagonul #721 fără urmă de tăgadă , însă a arunca anatema pe un întreg parc de vagoane şi pe regia de transport în ansamblul ei , este un lucru negativ !

Despre "obsesia" presei locale legată de tramvaiele SH ... Să zicem că (în spiritul soondajelor de opinie ... ) duminica viitoare (în condiţiile în care întreaga infrastructură ar fi reabilitată şi a existenţei fondurilor necesare ! ) s-ar aduce la Iaşi ( în urma unei licitaţii ) un număr suficient de tramvaie noi şi ar intra în circulaţie începând de luni ... Care ar fi şansele ca acestea să rămână "nepătate" de lipsa simţului civic şi de "artiştii" dornici să-şi exprime adeziunea pentru o cauză sportivă sau pur şi simplu pentru o clipă de "recunoaştere" între "artiştii" oraşului , o perioadă cât mai lungă ?!

Revenind la vagoanele BE 8/8 îmi doresc ca acestea să scape de flagelul vandalizărilor în numele unor cauze de diferite tipuri şi totodată ca încrederea populaţiei în serviciul de transport public să se manifeste din nou şi astfel aceste tramvaie să-şi dovedească renumele de vagoane extrem de sigure !

*** Aceasta este parerea unui simplu utilizator al sistemului de transport oferit de RATP Iaşi !

_________________
Cosmin S.


Sus
 Profil  
 
Afişează mesajele din ultimele:  Sortează după  
Scrie un subiect nou Răspunde la subiect  [ 1 mesaj ] 


Cine este conectat

Utilizatorii ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat şi 1 vizitator


Nu puteţi scrie subiecte noi în acest forum
Nu puteţi răspunde subiectelor din acest forum
Nu puteţi modifica mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi şterge mesajele dumneavoastră în acest forum
Nu puteţi publica fişiere ataşate în acest forum

Căutare după:
Mergi la:  
cron

Primaria Iasi Regia Autonomă de Transport Public Iaşi Facultatea de Constructii de Masini si Management Industrial